Eğer kemoterapi esnasında bulantı-kusma sıkıntısı yaşamıyorsanız tedaviden 2-3 saat öncesinde hafif bir öğün (beyaz peynirli sandviç, tost gibi, yoğurt- meyve gibi) tüketebilirsiniz.

Kemoterapiye aç mı gidilir tok karna mı?

Yapılan kısıtlı bilimsel araştırmalar kanser hastasını bırakırsanız kemoterapiye cevabın daha iyi olduğunu gösteriyor. Kemoterapinin yan etkileri daha az oluyor.

Kemoterapi alırken ne yenmez?

Sulu yiyecekler, doygunluk hissi vereceğinden az yemek yenmesine sebep olacaktır. Özellikle hasta bulantısı olduğu dönemlerde, yağlı, şekerli ve kızartma türü yiyeceklerden uzak durmalıdır. Bunların yerine tuzlu ve kuru besinler ( kraker, az yağlı peynir, leblebi, yağsız tost, yağsız makarna gibi) tercih edilebilir.

Kemoterapi oncesi ne yapmali?

Kemoterapiye Başlamadan Önce Yapılacaklar

  1. Sizi tedaviye götürebilecek ve eve getirebilecek birini bulun. …
  2. İşvereninizle konuşun. …
  3. Programınızı boşaltın. …
  4. Yemek hazırlamak ve çocuk bakımı için yardım ayarlayın. …
  5. Atık yönetimini öğrenin. …
  6. Diş hekiminizi ziyaret edin. …
  7. Sağlıklı meyve ve sebzeleri stoklayın.

Kemoterapi alırken limon yenir mi?

Betül Öztürk, kemoterapi sürecinde hastaların nasıl beslenmesi gerektiği hakkında bilgi verdi: “Bu süreçte; kabuklu elma, armut, muz, ananas, kivi, portakal, çilek, kayısı, limon, şeftali, siyah üzüm, brokoli, ıspanak, lahana, soğan, marul, yer elması, karnabahar, sarımsak, havuç, salatalık, domates, kırmızı biber, …

Kemoterapiyi kim uygular?

Kemoterapi kim tarafından uygulanır? Kemoterapi ile ilgilenen bilim dalı Medikal Onkoloji, bu alanda çalışan hekim ise Medikal Onkolog'tur. Medikal Onkolog tümör tedavisi konusunda uzmanlaşmış bir İç Hastalıkları Uzmanıdır.

Kemoterapi ne zaman biter?

Kemoterapi kürünün bitmesinin ardından, ortalama 3 hafta sonra kan değerleri normal aralığa gelir, bağışıklık büyük ölçüde toparlanır. Yorgunluk ise birkaç ay daha sürebilir. Kemoterapi ilaçlarının vücuttan tam olarak atılması kişiden kişiye göre değişkenlik gösterse de 6 ay ila 1 yılı bulabilir.

Kemoterapi gören hastalar ne yemeli ne yememeli?

Yoğurt, muz, patates püresi, sebze püresi, boza, salep, süt, olgun taze meyveler, iyi pişmiş et, yumuşak peynir, makarna, muhallebi daha rahat tüketebileceğiniz yiyeceklerdendir. Bol su ve sıvı besin tüketmeye çalışınız.